Kjenner du på treningspresset?

Sosiale medier som instagram og facebook er fulle av veltrente kropper og høye skjønnhetsidealer. Er dette positivt eller negativt? Kjenner vi til presset her på Åkrehamn VGS?

Av: Malin Lura, Maria Eikeland Ellingsen og Idun Myrseth

Vi har intervjuet elever på Åkrehamn VGS og en ansatt ved Skoi treningssenter på Åkra. Vi spurte dem hva de syntes om dette presset.

Vinn en tur til USA og Canada!

Elevene ved Åkrehamn Videregående skole har blitt utvalgt til å delta i en konkurranse som blir holdt av OddFellow ordenen. Vi lurte på hvem som skulle være med og hva elevene syntes.

av : Gina Larsen, Mandius Abelsen, Valdemar Kallevik og Gina Larsen

I år skal konkurransen handle om den gyldne leveregel. Åkra videregående skole har aldri deltatt i en slik konkurranse, men er klar for å delta i år.  Elevene skal lage en presentasjon  og framføre den for noen dommere. Den som vinner konkurransen får en tur til USA og Canada. Der får de besøke mange forskjellige steder, til og med besøke FN. Turen er helt gratis, alt du trenger er litt spennepenger.

 

Meninger om rusbruk på ÅVGS

Er alkoholbruk et stort problem på Åkrehamn VGS?

Alkohol er det vanligste rusmiddelet i hele Europa. Siden de fleste er vant med stoffet, legges det ikke mye vekt på hvor skadelig det faktisk er.

av: Runa, Malin, Runa, Michelle

Det er veldig ulike meninger på om det er et stort problem her på skolen. Nesten alle vet hva aldersgrensene for alkohol er, men det er mange som fortsatt velger å bryte dem. Vi har intervjuet elever, sosialrådgiver og rektor på skolen om hva de synes om dette.

Virtual-reality i skolen?

Elever og lærere ved Åkrehamn Videregående skole har forskjellige meninger om Virtual Reality-briller.

av: Lene Katrine Grindhaug, Marita Lidal, Conrad Høvring og Benjamin Flotve

 

Brillene blir som oftest brukt til spill og lek, men kan bli en stor sensasjon innen skole-sammenheng i nærmeste fremtid. Kanskje VR-briller er den nye skolefremtiden?

 

Er du motivert?

Det kan være mange grunner til at motivasjonen for skolearbeidet synker.  Vi har spurt noen elever her på Åkrehamn VGS om hva deres motivasjon er til å gå på skolen. 

Laget av: Emalie Omland, Per Kristian Mannes og Maren Lura

 

Noen har kanskje en sykdom eller problemer som gjør det vanskelig å konsentrere seg. Andre har vært mye borte fra skolen, og synes det er vanskelig å ta igjen det de har gått glipp av. Noen er misfornøyd med lærerne, eller synes fagene er uinteressante og vanskelige.

 

Hva er hensikten med klassetur?

Vi har intervjuet elever, lærere og rektor om deres mening rundt klasseturer.

Av: Kian shane consul, Randi Kvinnesland, Hans Tore Hauge og Marika Hansen.

Klassetur er en ganske sosial hendelse som ofte skjer i slutten av vg2 eller vg3. Mange elever på Åkrehamn vidaregående skole tenker å reise på klassetur mens andre ikke. For å reise på klassetur må penger samles inn i felleskap. En innsamlingsmåte er dugnad som for eksempel; å selge kjeks, dopapir osv.

Hva sier Kopervik VGS om en ny linje?

Det har vært snakk om å flytte medialinjen på ÅVGS til Kopervik VGS før, men denne gangen ble det vedtatt at media blir flyttet til Kopervik. Elevene på ÅVGS vet mye om flyttingen, men hva vet de på Kopervik? Vi på VG1 bestemte oss for å ta en tur til Kopervik VGS for å høre hva administrasjonslederen, Lars Inge Svalland, og noen elever hadde å si.

av: Kristin, Krister, Gina og Nathanael

I november vedtok opplæringsutvalget at medialinjen på Åkra videregående skole skulle flyttes til Kopervik Videregående skole. Det har vakt stort engasjement hos media elevene. De har blant annet reist til Stavanger på politikk-møte. Mange elever er negative om flyttingen, mens andre er positive til en ny skole med nye muligheter, som mulighet til andre programfag. Den 13 og 14 desember skal politikerne i Rogaland ta den endelige beslutningen om flyttingen.

Kjærlighetstips på Åkrehamn vgs

Laget av: Torhild Olsen, Hanna Haug Flatebø, Vilde A. Jonassen og Henrikke Sandhåland. 

Det er en god del single folk på Åkrehamn Vgs. Er du en av dem? Vil du ha kjæreste, men du vett ikke hvordan du skal ta kontakt med noen? Da er dette noe for deg.

Skoleavisen har gått ut og intervjuet noen som virkelig har draget på det motsatte kjønn. De kom med forskjellige tips og triks som kan brukes for å løse problemet. Johanne har også testet ut noen av de forskjellige tipsene.

Det er ingen garanti for at disse tipsene vil funke og vi er ikke ansvarlige for noen skader som kan komme til å skje. Har du tenkt til å prøve noen av disse tipsene? I så fall kommenter nedenfor hvordan det gikk.