Jeg brenner for!

Hver onsdag har vi i skoleavisen bestemt oss for å ha en fast spalte om hva lærere brenner for. Visste du dette om din lærer?

13073148_654305698056999_2136880996_o-4

Denne uken snakket skoleavisen med Christine Ellingsen, lærer på Åkrehamn Vgs. Vi spurte hun hva hun brenner for.

–Jeg brenner for Game of Thrones og historie. Innen historie er det svarte dauden som interesserer meg mest, fordi Norge ble på en måte mye bedre etterpå.

Hva gjør du på fritiden for å formidle din interesse til andre?

–Jeg underviser i historie, og så er jeg formann i sær komite historie som er en del av Åkrehamn utviklingsforum. Vi har også utstillinger på fiskeridagene.

 

Skrevet av Ann Sofie Eidhammer Hagen

Spør Helsesøster

Skrevet av: Alice Minde

Ny uke, nye svar & spørsmål!
Er du nysgjerrig på noe eller har du noe å spør om som du syns er litt flaut? Send dem inn anonymt her og du får svar ifra helsesøster!

IMG_8636

Helsestasjons- og skolehelsetjenesten skal jobbe for å fremme psykisk og fysisk helse, fremme gode sosiale og miljømessige forhold og forebygge sykdom og skade.
– Ung.no

Jente VG2: Kan du gi oss resept på p-piller? Og er det dyrt?
“Helsesøster kan skrive ut resept på p-piller fra dere er 16 år gamle. Noen p-piller må dere betale litt for å få, men det er også p-piller som er gratis.”

Gutt VG1: Hvor kan man bestille gratis kondomer? Og er det aldersgrense på det?
“Det kan bestilles kondomer på gratiskondomer.no. det er ikke aldersgrense på dette. Helsesøster har også kondomer på skolen, og dere kan få på Helsestasjon for ungdom. Viktig å bruke kondom. Eneste prevensjonsmiddel som beskytter mot kjønnssykdommer.”

Gutt VG3: Har du tips til slutte med snus / røyk?
“Masse gode tips på nettsiden slutta.no Både for røyking og snus.”

 Jente VG2: Hei, er det mulig å få en psykolog uten at foreldre vet?
“Det er mulig til å få time til psykolog uten at foreldrene vet om det. Ta kontakt så skal jeg hjelpe deg.”

VG3: Jeg har hatt lyst til å gå til psykolog lenge nå, men jeg vet ikke hvordan jeg skal ta kontakt. Kan du hjelpe meg?
“Ta kontakt så skal vi finne en time hos psykologen som passer for deg.”


Ta kontakt med helsesøsteren personlig!
Helsesøsteren er på skolen fast mandager og torsdager. Hun kan også kontaktes på mobil: 918 35 160

Jeg brenner for!

Hver onsdag har vi i skoleavisen bestemt oss for å ha en fast spalte om hva lærere brenner for. Visste du dette om din lærer?

 IMG_8168

Denne uken snakket skoleavisen med Hans Kristian Munkejord, matte- og naturfagslærer på Åkrehamn Vgs. Vi spurte han hva han brenner for.

– Jeg synes det er spennende med natur og vitenskap. Det er spennende og se sammenhenger mellom naturen. Jeg liker også godt økologi og slike ting som de har på newton.

Gjør du noe på fritiden for å engasjere andre.

– Jeg klarer ikke å holde munn om det. Jeg snakker mye om det jeg engasjerer med for.

Skrevet av Ida Marie Våga

School life hacks

Det kan være vanskelig å gå på skolen iblant, men det fins mange måter å gjøre skolelivet litt lettere. Her skal vi gi dere noen school life hacks.

Tekst og bilde av: Thomas Johannessen

DSC_0077

Enkelt tips til øving

Hvis du sliter med å øve på en prøve kan du bare lage et sammendrag. Du tar sammendraget og henger det opp et sted du ofte går. Slik kan du øve hver gang du går der. Eksempler på steder du kan henge opp lappen er bad og kjøkken.

Det er bedre med for mye enn for lite

Alltid ha mer enn en av skolesaker for eksempel verktøy, blyant/penn, osv. Slik at hvis du eller andre glemmer noe så kan du alltid få låne av andre eller skolen. Det er kjipt når du glemmer, ødelegger eller mister noe. Det blir dobbelt så kjipt hvis du ikke har noen å låne hos eller ikke har ekstra selv.

Spør helsesøster

Skrevet av: Celine Bjørkeli

Vår kjekke helsesøster May Iren Knutsen er med i vår helt nye “Spør helsesøster” spalte i vår skoleavis. I denne ukentlige spalten kan våre lesere sende inn anonyme spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, livvstilsproblemer og annet. til helsesøsteren på Åkrehamn Videregående skole.
Har du spørsmål til helsesøster? Send de inn HER.

Helsestasjons- og skolehelsetjenesten skal jobbe for å fremme psykisk og fysisk helse, fremme gode sosiale og miljømessige forhold og forebygge sykdom og skade.
– Ung.no

Her er ukens spørsmål:

Jente VG2: Hva kan vi gjøre når vi blir umotivert?

Ikke mist troen på at dette kan du greie. Det er viktig å snakke med de du har rundt deg for å få hjelp og støtte. Lærere, foreldre, venner, andre støttepersoner. Lag deg kortsiktige realistiske mål. Ikke gi deg selv mulighet til å unngå å gå på skolen. Gjør kjekke ting på fritiden, gjør mer av det som gir deg påfyll av energi. Rytme i hverdagen er viktig både med søvn, kost og aktiviteter.

Jente VG1: Er det aldersgrense på graviditetstest?

Det er ikke aldersgrense for graviditetstest. Ta kontakt med helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom. Vi har tester og kan gi veiledning. Og finne en prevansjonstype som passer deg.

Jente VG1: Jeg har vansker med å sove om natten, hva burde jeg gjøre?

Det kan være mange ulike årsaker til at en kan slite med søvnen. Det er viktig å få tatt en god kartlegging for å kunne gi den rette hjelpen. Derfor vil jeg anbefale å ta kontakt med helsesøster.

Jente VG2: Kan helsesøster ta p-stav? Eller må man til fastlege?

På sikt skal også helsesøster får opplæring til å sette inn p-stav, men så langt er vi ikke kommet enda. Så per i dag i Karmøy må en gå til fastlegen.

 

Vil du ta kontakt med helsesøsteren personlig?

Helsesøsteren er på skolen mandager og torsdager fast, og du kan kontakte henne på tlf: 918 35 160 🙂

Jeg brenner for!

Hver onsdag har vi i skoleavisen bestemt oss for å ha en fast spalte om hva lærere brenner for. Visste du dette om din lærer?

IMG_81182Denne uken snakket skoleavisen med Hege Elisabeth Melkevik, bibliotekar og lærer på Åkrehamn Vgs. Vi spurte henne hva hun brenner for.

– Det er så mye jeg brenner for. Jeg liker å tenke at alle skal ha det godt og at de har mulighet til å utvikle seg.

Gjør du noe på fritiden for å gjøre slik at andre skal få det bedre?

– Ikke noe annet enn at jeg støtter en haug med organisasjoner, men det er et stort ønske jeg har.

Skrevet av Ida Marie Våga

Jeg brenner for!

Hver onsdag har vi i skoleavisen bestemt oss for å ha en fast spalte om hva lærere brenner for. Visste du dette om din lærer?

Magnar

 

Denne uken snakket skoleavisen med Magnar Kvalevåg, kontakt lærer og team koordinator på Åkrehamn Vgs. Vi spurte han hva han brenner for.

Hva brenner du for?
Jeg brenner for mye egentlig, kanskje at det er noe spesielt med alle mennesker. Jeg vil at alle skal få sjansen til å fortelle sin historie, for plutselig har den personen du trodde var så kjedelig, en helt utrolig livshistorie. Jeg brenner for det gode i alle mennesker.

Hva gjør du for dette?
Jeg prøver å snakke med alle elever i løpet av en skoletime, spesielt de som gjemmer seg vekk og sier minst mulig.

Av Johanne Øygarden