Media til Malta

Utvalgte elever ved programområdet Media og Kommunikasjon VG2 skal tilbringe april måneden i Malta til våren 2016.

 Av: Yngve Sevland

Først

Det er totalt sju medieelever fra Åkrehamn VGS som får reise til Malta og studere en måned ved MCAST (Malta College of Arts, Science & Technology). Her reiser de sammen med tre lærere fra programområdet deres.

Det var i april 2012 medieelevene først reiste til Malta, i år blir det igjen arrangert en reise fra 29. mars til 17. april for medieelevene fra Åkra VGS. De skal her bo på et flott hotell.basseng_elevar

Elevene blir utplassert på institusjoner hvor de skal følge undervisning i mediefag, språk og kultur i tillegg til det rent faglige. Dette skal elevene gjøre sammen med maltesiske studenter. Derfor blir det påført ekstra engelskundervisning før reisen.


Dette har vært finansiert av EU gjennom Siu.
Siu (Senter for internasjonalisering av utdanning) er et videreutviklingsprosjekt som gir mulighet til å videreutvikle yrkesrettet opplæringsprosjekter sammen med europeiske studenter.

Erfaring

– Av denne typen undervisning lærer elevene å bli mer selvstendige, bo alene, språk, håndtere deres egen økonomi og en ny kultur innen mat, historie og media, sier VG1 lærer Åsmund Kringlebotten.

Åsmund Kringlebotten forklarer at denne typen undervisning blir påført for at elevene skal gå ut i verden, utvide samarbeid og nettverk, eller skape trivsel og interesser for linja.

Tidligere erfaring fra Malta-reiser viser at elevene har vært veldig fornøyde.
– Elevene har hatt mye positive opplevelser, sier Åsmund Kringlebotten.

MCAST bakgrunn(Åkra elever ved MCAST 2012)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *